Image1\ 3rd image
Home Projecten 2011/4 Bibko installatie Mebin - Europoort

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2011/4 Bibko installatie Mebin - Europoort

 

 

Opdrachtgever: Mebin - Rotterdam

Project: Levering BIBKO ComTec recycling installatie te Europoort

Oplevering: Januari 2012

 

 


 

  

Na de locatie Waalhaven is het de beurt aan Europoort voor het plaatsen van een BIBKO ComTec recycling installatie met hoge capaciteit. Bij de engineering is rekening gehouden dat er zeer regelmatig een groot aantal truckmixers gespoeld moet worden welke betonmortel gereden hebben naar de uitbreiding Maasvlakte, vanuit Betoncentrale De Zilvermeeuw. Daarom is bewust gekozen om naast het bestaande bekken voor opslag van slibwater een tweede bekken te plaatsen, waardoor de capaciteit aanzienlijk is vergroot. Behalve een ComTec wasmachine met capaciteit 30 m3/uur is er een 5 meter externe betonbuffer met drie spoelgalgen en een PEF betonpomp opvoerschroef geplaatst. De installatie is zo geplaatst, dat de wasmachine het uitgewassen toeslagmateriaal in een apart vak stort zodat dit eenvoudig door de kraan weggepakt kan worden.

 

 

 

 

In het juni nummer van het Duitse vakblad BetonWerk International is een aardig artikel verschenen over de bouw van deze installatie. Mocht u daar belangstelling voor hebben, dan kunt u het artikel in het Engels lezen door op onderstaande link te drukken:

  

 

Attachments:
Download this file (Mebin-Europoort BWI juni 2012.pdf)download BWI artikel als pdf[ ]271 Kb
 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...