Image1\ 3rd image
Home Over Zinda

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

Over Zinda

 

Zinda B.V. is in 1982 opgericht als zusterbedrijf van het Zweedse Zinda AB uit Göteborg, en op de Nederlandse markt gestart als één van de pioniers op het gebied van computer gestuurde proces besturingen voor de betonmortelindustrie. Kenmerkend voor de ZINDA besturingen waren de recept opbouw, waarbij altijd werd teruggerekend naar 1000 liter uitlevering per m3, en het gebruik van de 'gewone' personal computer, de PC. Tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

 

 

Medio jaren '80 is door onze programmeur geheel in eigen beheer software ontwikkeld voor gebruik op het laboratorium.  Dmv de ingevoerde zeefresten werd zowel een cijfermatige als een grafische zeefanalyse geproduceerd, en werden mengselberekeningen geoptimaliseerd. De dagstaten voor de dagelijkse produktie en de te maken statistieken rolden vlot uit de matrixprinter. In de oudste versie van het lab-programma werden nog de keuringseisen voor de zeefanalyses en de mengselberekeningen volgens de Betonvoorschriften VB 1974/84 gehanteerd.

 

 

 

Langzamerhand echter verschoof het accent van onze handelsactiviteiten zich naar de levering van de betonmengers, toen Zinda AB de omkeertrommel mengers introduceerde als opvolger van de vrije-val molens. Na het plaatsen van een eerste 3 m3 ZINDA betonmenger in 1978 te Utrecht, kom je onze mengers inmiddels veelvuldig tegen op de Nederlandse betonmortel fabrieken. In 2005 is de 50ste ZINDA menger in Nederland in bedrijf genomen!

 

 

In 1992 heeft Zinda het importeurschap van de Zweedse FEJMERT dwangmengers toegevoegd aan haar productenlijn, en in 1999 de Duitse BIBKO recycling installaties. Daarnaast hebben wij ons steeds verder gespecialiseerd in het verlenen van service en het plegen van onderhoud aan de door ons geleverde installaties.

 

Het kantoor van Zinda B.V. van waaruit onze bedrijfsactiviteiten worden aangestuurd, is sinds 1996 centraal in midden Nederland gevestigd te Lopik. Onze adresgegevens vindt u op de Contact pagina van deze website.

 

In 2012 staan we op de Betondag stil bij het 30-jarig bestaan van Zinda. Door de crisis in de bouwsector valt het niet mee het hoofd boven water te houden, maar dankzij een hechte band met onze trouwe relaties hebben wij deze mijlpaal toch kunnen bereiken!

 

 

Attachments:
Download this file (Zinda BV, flyer 30 jaar 2012.pdf)download hier de bedrijfsflyer als pdf[ ]1363 Kb
 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...