Image1\ 3rd image
Home Projecten 2003/5 Bibko installatie "BEMOG" Enkhuizen

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2003/5 Bibko installatie "BEMOG" Enkhuizen

 

 

Opdrachtgever: B.V. Betonmortelgroep Hoorn "BEMOG"

Project: Levering BIBKO ComTec recycling installatie te Enkhuizen

Oplevering: September 2003

 


 

De milieuregels voor het lozen van afvalwater op het oppervlaktewater worden steeds strenger. Zo ook voor het IJsselmeer. En de ervaring heeft geleerd dat het lozen van afvalwater op het riool ook grote problemen met zich mee brengt. Mede om deze reden is door B.V. Betonmortelgroep Hoorn "BEMOG" voor de centrale te Enkhuizen besloten tot de aanschaf van een BIBKO ComTec 20 recycling installatie.

 

 

Voor de opslag van het slibhoudend recycling water wordt allereerst het bestaande bekken aangepast, en vervolgens voorzien van twee roerwerken. Ondanks de geringe diepte van 2 meter is toch een slibwater voorraad gerealiseerd van ongeveer 45 m3.

 

 

Door de ComTec uitwasmachine boven op het bekken te plaatsen, is een zeercompacte installatie gerealiseerd. de uitwasmachine is voorzien van een interne bufferkamer voor de tijdelijke opslag van de eerste 700 ltr restmateriaal. Vanuit de bufferkamer wordt het materiaal met de juiste snelheid weer opgepakt en in de waskamer gedoseerd. de extra lange aangebouwde opvoerschroef wordt behalve voor kleine hoeveelheden restbeton uit bv een kruiwagen, vooral gebruikt om twee maal dagelijks het spoelwater van de menger zonder tussenkomst van een spoelwagen te verwerken.

 

 

 

 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...