Image1\ 3rd image
Home Projecten 2003/2 BIBKO bij vd Velden te Rotterdam

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2003/2 BIBKO bij vd Velden te Rotterdam

 

 

Opdrachtgever: van der Velden Betonmortel Centrale B.V.

Project: Levering BIBKO ComTec 30 recycling installatie te Rotterdam

Oplevering: Maart 2003

 


 

De directe aanleiding voor het opknappen van een deel van het terrein bij Van der Velden Betonmortel Centrale B.V. aan de voet van de Van Brienenoordbrug te Rotterdam, is de kademuur die op instorten staat. Dit moet grondig worden aangepakt. Daarom is gekozen voor het slaan van een geheel nieuwe damwand, waarbij de oppervlakte van het beschikbare terrein ook nog eens vergroot is. Hiermee kan tevens de wens voor een extra overslag capaciteit worden gerealiseerd, en kan de oude uitwastrommel uit 1984 worden vervangen voor een moderne, veel grotere recycling installatie.

 

 

Door Van der Velden is de keuze gemaakt voor een BIBKO ComTec 30 uitwasinstallatie met een capaciteit van 30 m3 per uur! Door het plaatsen van een betonbuffer en een betonpomp losinrichting kunnen tegelijkertijd 4 voertuigen hun restmateriaal in de installatie storten.

 

 

Er is besloten om het bestaande bezinkbekken opnieuw te gebruiken. Maar door het jarenlang leeg halen met de stalen grijperbak van de kraan is de wapening bloot komen te liggen, en moet het bekken met een nieuwe tussenwand en een laag spuitbeton worden opgeknapt. Zo is een slibwater voorraad ontstaan van circa 100 m3. Vanwege de afstand naar de betoncentrale van ruim 100 meter is een tussenopslag gebouwd van waaruit slibwater in de waterweger wordt gedoseerd. Om neerslaan van fijne delen in de lange horizontale leiding te voorkomen, kan deze met schoon water worden gespoeld.

 

 

 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...