Image1\ 3rd image
Home Projecten 2001/3 Bibko installatie Fabriton Den Haag

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2001/3 Bibko installatie Fabriton Den Haag

 

 

Opdrachtgever: B.V. Betoncentrale Fabriton

Project: Levering BIBKO recycling installatie te Den Haag

Oplevering: Augustus 2001

 


 

Voor de nieuwe centrale te Den Haag luidt de opdracht een BIBKO recycling installatie te realiseren met een hoge capaciteit, waarbij de te spoelen truckmixers de installatie niet onnodig bezet mogen houden. Dit is door ons gerealiseerd door het plaatsen van een ComTec 30 uitwasmachine met een capaciteit van 30 m3/uur, in combinatie met een externe doseerbuffer. Deze laatste is tot nu toe niet eerder in Nederland geleverd.

 

 

De externe doseerbuffer bestaat uit een grote opvangbak, waarin in dit geval vier truckmixers tegelijk hun restmateriaal snel kunnen storten, om vervolgens de plaats aan de trechter weer vrij te maken zodat de volgende auto kan komen. De doseerbuffer heeft een inhoud van van circa 5 m3. Vanuit de buffer wordt het restmateriaal weer opgeschept, en vervolgens met de juiste snelheid in de wasmachine gedoseerd.

 

 

Met de installatie is ook een PEF betonpomp opvoerschroef geleverd. Dit is niet alleen een ideale oplossing voor het schoonmaken van de beton- en mixerpompen, maar is ook handig voor het verwerken van kleine hoeveelheden restmateriaal uit bv een kruiwagen, of bij het aanspuiten van het terrein rond de installatie.

 

 

 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...