Image1\ 3rd image
Home Projecten 2011/2 Bibko installatie Mebin - Amersfoort

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2011/2 Bibko installatie Mebin - Amersfoort

 

 

Opdrachtgever: Mebin - Amersfoort

Project: Levering BIBKO ComTec recycling installatie te Amersfoort

Oplevering: April 2011

 

 


 

 

Na Rotterdam/Waalhaven is het de beurt aan de vestiging Amersfoort. De bestaande recycling installatie is nodig aan vervanging toe, en ook hier is de keus gemaakt voor een BIBKO ComTec recycling installatie. Als eerste stap wordt de huidige installatie volledig afgebroken, waarna een nieuwe fundatie vloer wordt gestort met aalle benodigde voorzieningen, zoals mantelbuizen, waterleiding, afvoeren, etc. Hier komt het stalen opslagbekken voor het slibwater op te staan. Door Mebin is gekozen voor een bekken met afmetingen 4x8x3 meter, met een nuttige inhoud van ruim 80 kubieke meter!

 

 

Vanwege de afmetingen is dit bekken te groot om over de weg te vervoeren. Daarom worden de volledig thermisch verzinkte segmenten op de lokatie samen gevoegd tot een volledig bekken. Een kleine scheidingswand zorgt voor extra turbulentie in het bekken, en twee roerwerken houden het gerecycelde afvalwater in beweging om het neerslaan van fijne delen te voorkomen. Met twee krachtige dompelpompen wordt slibwater in de twee waterwegers gedoseerd voor hergebruik.

 

Vervolgens wordt de uitwasmachine met interne doseerbuffer geplaatst, in dit geval met een uitwascapaciteit van 20 m3 per uur, en tenslotte de betonpomp losinrichting. Een extra transportbandje stort het gewassen toeslagmateriaal in de daarvoor bestemde materiaalbox, van waaruit de kraan het materiaal weer op pakt om net als het slibwater in de produktie hergebruikt te worden.

 

 

 

 

Attachments:
Download this file (2011-2 Mebin Amersfoort Bibko.pdf)download als pdf[ ]2621 Kb
 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...