Image1\ 3rd image
Home Projecten 2006/2 Zinda menger Cementbouw Den Haag

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2006/2 Zinda menger Cementbouw Den Haag

 

 

Opdrachtgever: H.J. Grimbergen B.V.

Project: Levering ZINDA menger voor Cementbouw te Den Haag

Oplevering: Mei 2006

 

 


 

 

Betoncentrale "De Binckhorst" aan de Zonweg te den Haag startte haar activiteiten op 8 mei 1968. Inmiddels is de fabriek door Cementbouw overgenomen van NBM. Na bijna 40 jaar is de tijd voor een grondige renovatie van de centrale, waarbij oa de oude vrije-val molen en de gehele elektrische installatie worden vernieuwd. De besturing wordt verplaatst vanuit de fabriek naar een moderne bedieningsruimte op de begane grond. Als nieuwe hart voor de fabriek is gekozen voor een 5 m3 ZINDA Mk2 omkeertrommel menger. Na Diemen, Rijswijk en Haarlem wordt dit de vierde Zinda menger voor Cementbouw.

 

 

Nadat de gevelbeplating en de oude menger zijn verwijderd, kan de nieuwe menger in twee fasen naar binnen worden gehesen. Als eerste wordt het zelfdragende frame met de elektrische aandrijving en de inlooptrechter waterpas opgesteld. Daarna volgt de mengtrommel. Geheel volgens de CE veiligheidseisen is de ruimte rond de menger aangeduid als Gevaarlijke Zone en met veiligheidshekken afgeschermd. Als tegen de voorschriften in toch iemand één van de toegangsdeuren zou openen, dan wordt het Noodstop-circuit geactiveerd en valt de gehele menger volledig stil.

 

 

 

 

 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...