Image1\ 3rd image
Home Projecten 2006/1 Zinda menger GBC te Gouda

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2006/1 Zinda menger GBC te Gouda

 

 

Opdrachtgever: Goudse Betonmortel Centrale B.V.

Project: Levering ZINDA 6000R omkeertrommel menger te Gouda

Oplevering: Maart 2006

 

 


 

 

Een versleten oude 4 m3 vrije-val molen en het verkleinen van wachttijden op de centrale, zijn de belangrijkste redenen voor de verbouwing van de betonmortelcentrale te Gouda. Daarom is besloten voor het bijplaatsen van een 6 m3 ZINDA Mk2 omkeertrommel menger naast de 5 m3 Zinda menger, welke GBC sinds 1989 al in gebruik heeft.

 

 

De trommel van een 6 m3 Zinda menger is net weer wat groter dan die van de 5 m3 versie. Ondanks dat de laatste verreweg de meest verkochte maat is, wordt de vraag naar de grotere broer wel langzaam groter. Op de foto boven worden delen van de cilinder gelast. Dit is een erg precies werkje, en bepaalt uiteindelijk de rondheid van de mengtrommel welke zo belangrijk is voor een rustige loop.

 

 

Als de cilinder klaar is worden de in- en uitloopconus er in gelast. Vervolgens komen de flenzen er aan en wordt de mengtrommel aan de binnenkant geheel bekleed met slijtvaste polyurethaan platen. Als laatste worden de schoepen met slijtplaten gemonteerd. Met in dit geval twee telekranen wordt de nieuwe menger de betoncentrale ingeschoven en op z'n plaats gezet.

 

 

 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...