Image1\ 3rd image
Home Projecten 2004/6 Bibko installatie Cementbouw Akersloot

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2004/6 Bibko installatie Cementbouw Akersloot

 

 

Opdrachtgever: Betonmortelbedrijven Cementbouw B.V.

Project: Levering BIBKO recycling installatie te Haarlem

Oplevering: December 2004

 

 


 

 

Meteen na Haarlem is het de beurt aan de vestiging van Cementbouw te Akersloot. Hier is in 2003 een geheel nieuwe betonmortel centrale gerealiseerd, waarbij ook de bouw van een recycling installatie in de milieu vergunning is vast gelegd. Wederom is gekozen voor een BIBKO ComTec recycling installatie, praktisch identiek aan de voorgaande, met een 5 meter lange doseerbuffer, een ComTec 30 uitwasmachine, een elektrische zeefinstallatie en een bovengronds geplaatst stalen recyclinwater bekken. Alleen de opstelling is iets anders.

 

 

De elektrische zeefinstallatie is zo geplaatst, dat deze het gewassen zand rechtstreeks in het opslagvak voor het zand wordt gestort. Het uitgewassen grind wordt wederom in een materiaalbox verzameld, zodat de kraan het eenvoudig weg kan nemen.

 

 

Nieuw hier is dat in de centrale door Cementbouw onder de uitloop van de menger een draaibare trechter geplaatst is, welke aan het einde van de dag het spoelwater van de menger opvangt. Dmv een speciale pomp wordt het spoelwater rechtstreeks naar de recycling installatie verpompt. Voor het schoon maken van de menger is dus geen aparte opvangwagen meer nodig.

 

 

Attachments:
Download this file (2004-6 Cementbouw Akersloot Bibko.pdf)downloaden als pdf[ ]1089 Kb
 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...