Image1\ 3rd image
Home Projecten 2004/5 Bibko installatie Cementbouw Haarlem

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2004/5 Bibko installatie Cementbouw Haarlem

 

 

Opdrachtgever: Betonmortelbedrijven Cementbouw B.V.

Project: Levering BIBKO recycling installatie te Haarlem

Oplevering: Oktober 2004

 

 


 

 

Na een grondige renovatie van de betonmortelcentrale op de vestiging van Cementbouw te Haarlem, moeten vervolgens de afvalstromen worden aangepakt. Met de huidige milieu-eisen is het lossen van afvalwater op het oppervlakte water of op het riool niet meer toegestaan. Door Cementbouw is hieraan een einde gemaakt door de aanschaf van een BIBKO ComTec recycling installatie.

 

 

De in totaal toen truckmixers, 10 m3 en 15 m3 groot, kiezen één van de twee losplaatsen aan de externe doseerbuffer. De chauffeurs hebben alle ruimte en rijden hun voertuig achteruit tot onder de spoelgalg. Na enname van een hoeveelheid spoelwater wordt het restmateriaal gelost in de buffer, welke het vervolgens in een ComTec uitwasmachine met 30 m3 per uur capaciteit doseert om gewassen te worden.

 

Een elektrische zeefinstallatie scheidt het uitgewassen toeslag materiaal in een fractie zand en een fractie grind. De materiaal boxen zijn zo gemaakt dat de eigen kraan het materiaal weg kan pakken, om zo weer in de productie te kunnen worden hergebruikt.

 

 

Vanuit het grote gegalvaniseerde voorraadbekken met circa 90 m3 inhoud, wordt het opgeslagen slibwater middels een speciaal gekozen dompelpomp naar de waterweegschaal in de betonmortel centrale verpompt om te worden afgewogen. Hierbij wordt een afstand van circa 50 meter overbrugd. Op deze beschreven werkwijze wordt al het restmateriaal gerecyceled, wordt er niets meer afgevoerd, en worden de grondstoffen volledig hergebruikt.

 

 

 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...