Image1\ 3rd image
Home Projecten 2004/4 Nieuwe Bibko Albeton Amsterdam

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2004/4 Nieuwe Bibko Albeton Amsterdam

 

 

Opdrachtgever: Albeton Algemene Betonmaatschappij B.V.

Project: Levering nieuwe BIBKO recycling installatie te Amsterdam

Oplevering: September 2004

 

 


 

 

De betonmortelcentrale "Albeton" te Amsterdam kocht haar eerste recycling installatie in 1993. Sindsdien zijn er vele kubieke meters restbeton gerecyceld en vele liters spoelwater verwerkt. Met name de uitwasmachine zelf is nu aan vervanging toe om de capaciteit te kunnen vergroten. Net als in 1993 ik ook nu weer gekozen voor een BIBKO ComTec recycling installatie.

 

 

Door de inmiddels vele jaren ervaring met recycelen van restbeton en spoelwater, zijn de wensen voor de nieuwe installatie snel bekend. Een herindeling van het beschikbare terrein is nodig om deze ook daadwerkelijk te kunnen verwezenlijken. Zeker is, dat de slibwater voorraad moet worden vergroot. Daarom is er voor gekozen om het bestaande bekken qua inhoud te verdubbelen en om een tweede roerwerk te plaatsen. Na het slaan van een damwand kan het betonnen bekken worden gestort, en kan de ontstane tussenwand worden verwijderd.

 

 

Opvallende verbeteringen aan de nieuwe installatie zijn de uitbreiding met een doseerbuffer en een PEF betonpomp-losinrichting. De drie mixerpompen komen gemiddels drie keer per dag met een paar honderd liter restbeton in de leidingen de voertuigen schoon maken. De mixerpomp rijdt achteruit tot met z'n pompbak boven de opvangtrechter, en de innametrechter onder de spoelgalg. Na inname van een hoeveelheid spoelwater, lost hij z'n restmateriaal op het stortrooster. Terwijl de chauffeur de bak schoon spuit, worden betonresten en spoelwater dmv de opvoerschroef rechtstreeks in de betonbuffer gedoseerd., zonder dat de chauffeur zijn voertuig hoeft te verplaatsen.

 

 

 

Attachments:
Download this file (2004-4 Albeton Amsterdam Bibko.pdf)downloaden als pdf[ ]1886 Kb
 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...