Image1\ 3rd image
Home Projecten 2003/4 Fejmert menger Groene Hart tunnel

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2003/4 Fejmert menger Groene Hart tunnel

 

 

Opdrachtgever: Machinefabriek Drakenburgh B.V.

Project: Levering FEJMERT S-2250 Turbo menger tbv spuitinstallatie Groene Hart tunnel

Oplevering: September 2003

 


 

In opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat wordt de Hogesnelheidslijn-Zuid aangelegd, waarbij het treinverkeer uit Amsterdam en Rotterdam via breda aansluiting krijgt op het Europesche net van hogesnelheidslijnen. Om het Groen Hart zo veel mogelijk te sparen is gekozen om het tracé van Leiderdorp tot Hazerswoude/Dorp over een lengte van circa 8 km ondergronds te laten lopen. Hiervoor wordt van 2001 tot 2004 de 'Boortunnel Groene Hart' aangelegd. Om de veiligheid in de tunnel te kunnen garanderen wordt deze voorzien van een speciaal opgespoten brandwerende laag.

 

 

Machinefabriek Drakenburgh B.V. uit Leiden heeft de opdracht gekregen voor de bouw van vier speciale portaalkarren, de zgn. gantry's. De vier gantry's voor cleaning, storage, mixing en spraying vormen samen de installatie waarmee de tunnelwand in één keer wordt voorzien van een hittebestendige laag van 25 mm dikte. Dit geldt zowel voor de ronde tunnelsegmenten als voor de vertikale scheidingswand. Voor de mixing gantry is de keus gemaakt voor een FEJMERT S-2250 Turbo dwangmenger met een capaciteit voor 1,5 m3 charges, vanwege de intensieve menging in combinatie met de geringe afmetingen.

 

 

Op de storage gantry kunnen circa 20 bigbags met product worden opgeslagen. Van hieruit worden deze getransporteerd naar de mixing gantry. Behalve de menger staan hier ook een bigbag-losser met opvoerschroef en de nodige doseerapparatuur met additieven. Vanuit een wachtbunker met pompunit onder de menger wordt het gemengde product naar de manipulator met spuitnozzles op de spraying gantry verpompt. Omdat de boor- en spuitwerkzaamheden in de tunnel gelijktijdig gedaan worden, zijn de gantry's zo ontworpen dat er een vrije doorgang in de tunnel naar de boorkop gewaarborgd is. Op de eerste foto zijn de vier gantry's te zien tijdens het transport over water naar het begin van de Boortunnel Groene Hart te Leiderdorp, waar ze voorlopig onder de grond zullen verdwijnen.

 

 

 

 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...