Image1\ 3rd image
Home Projecten 2003/3 BIBKO installatie te Papendrecht

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2003/3 BIBKO installatie te Papendrecht

 

 

Opdrachtgever: Betoncentrale "Papendrecht" B.V.

Project: Levering BIBKO ComTec 30 recycling installatie te Papendrecht

Oplevering: April 2003

 


 

Bij Betoncentrale "Papendrecht" B.V. is inmiddels 15 jaar ervaring met het recycelen van restbeton en spoelwater. De oude schroefwasser is volledig versleten , en wordt vervangen door een grote, moderne BIBKO ComTec 30 recycling installatie. Door de externe betonbuffer wordt de wachttijd aan de installatie bij het spoelen tot een minimum beperkt.

 

 

De betoncentrale staat voor een deel op palen en is voor een deel op staal gefundeerd. Voor het maken van een in de grond verzonken betonnen slibwater bekken zou een damwand van 25 meter diep geslagen moeten worden, en moeten heipalen van 30 meter lengte worden gebruikt! Omdat men bang is dat perforeren van de zandplaat instabiliteit zal veroorzaken, is gekozen voor een bovengronds, dubbel stalen opslagbekken. Met afmetingen 4x8x3 meter geeft deze een nuttige inhoud van circa 80 m3. Een betonnen plaat als fundatie voldoet nu.

 

 

Behalve de 7 eigen truckmixers moeten 2 keer per dag nog eens 3 truck mixers en meerdere betonkubels voor de buurman Lingen Beton worden gespoeld. Speciaal voor de betonkubels en de kruiwagens is een PEF betonpomp losinrichting geplaatst. Hierboven kunnen de betonkubels gemakkelijk worden schoon gemaakt. Voorlopig gebeurt dit nog met de hand, vanwege de verscheidenheid in soorten en maten van de betonkubels.

 

 

 

 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...