Image1\ 3rd image
Home Projecten 2003/1 Schroefuitwasser voor Romein Beton

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2003/1 Schroefuitwasser voor Romein Beton

 

 

Opdrachtgever: Redox Water & Recycling Technology B.V.

Project: BIBKO schroefuitwasser tbv recycling installatie Romein Beton te Dodewaard

Oplevering: Januari 2003

 


 

In opdracht van Romein Beton is door Redox Water & Recycling Technology B.V. uit Winterswijk voor de betonfabriek te Dodewaard een waterzuiveringsinstallatie gebouwd, waarvoor door Zinda een BIBKO RWS schroefuitwasser met een capaciteit van 6 m3 per uur is geleverd. Behalve een kleine hoeveelheid restbeton komt dagelijks circa 40 m3 was- en spoelwater vrij dat geloosd moet worden op het riool. De restbeton en de eventuele mismengsels worden met een betonkubel aangevoerd op de speciaal hiervoor gebouwde schoonmaak plaats. De kubel wordt boven de innametrechter van de schroefuitwasser geplaatst, en de kubelreiniger zakt als een hoed over de kubel heen. Vervolgens wordt het schoonmaak proces gestart, en met 100 bar hoge druk wordt de kubel in twee minuten volledig gereinigd.

 

 

Door de schroefuitwasser worden alle grove delen (zand en grind) verwijderd, en gestort in de daar voor geplaatste container. De fijne delen < 2 mm komen met het water terecht in het voorraad-bekken, waarbij een roerwerk het slibwater in beweging houdt om neerslaan te voorkomen. Vervolgens worden steeds batches van 2,5 m3 slibwater naar een tank verpompt waarin onder toevoeging van een polymeer de nog aanwezige deeltjes gebonden worden en neer slaan. Het zo verzamelde slib wordt uiteindelijk in big-bags opgevangen en afgevoerd. Het gereinigde water voldoet aan de milie-eisen en mag vervolgens op het riool worden gelost.

 

 

 

 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...