Image1\ 3rd image
Home Projecten 2002/1 Zinda menger Mebin - Beverwijk

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2002/1 Zinda menger Mebin - Beverwijk

 

 

Opdrachtgever: Karrena Mischanlagen und FahrmischerGmbH

Project: Renovatie betonmortelcentrale Mebin te Beverwijk

Oplevering: Maart 2002

 


 

De betonmortelcentrale van Mebin te Beverwijk stamt uit 1966. Na 35 jaar en diverse tussentijdse verbouwingen, is het nu tijd voor een grote renovatie. Eigenlijk blijft alleen het gebouw zelf staan. Binnenin komen nieuwe vloeren met ook een nieuwe menger. De toeslagweegschaal vervalt, en wordt vervangen door een zand en grind gebouw met gescheiden afweging voor het produceren van 5 m3 charges betonmortel. Middels een transportband wordt het toeslagmateriaal afgewogen in de juiste hoeveelheden, naar de fabriek getransporteerd. Dit principe van de tweetraps centrale wordt door Mebin veelvuldig toegepast.

 

 

Met de gerenoveerde betonmortelcentrale en de nieuwe 5 m3 ZINDA Mk2 omkeertrommel menger te Beverwijk, beschikt Mebin - Amsterdam nu over 5 installaties met in totaal 8 Zinda mengers in de regio! Met elkaar hebben deze een capaciteit van circa 700 m3 betonmortel per uur. Afhankelijk van de drukte worden door Mebin hier voor 40 tot 60 truckmixers ingezet.

 

 

De nieuwe mengtrommel wordt aan de achterzijde van de fabriek naar binnen gehesen, hier een kwartslag gedraaid, en vervolgens op het frame met de elektrische aandrijving geplaatst. Een schakelkast met vier frequentie-regelaars van 30 kW elk sturen straks de vier 22 kW motoren aan, en zorgen voor een probleemloos werkende, traploze snelheidsregeling van de trommel. 

 

 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...