Image1\ 3rd image
Home Projecten 2001/2 Fejmert menger Fabriton Den Haag

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2001/2 Fejmert menger Fabriton Den Haag

 

 

 

Opdrachtgever: B.V. Betoncentrale Fabriton

Project: Nieuwbouw betonmortelcentrale te Den Haag

Oplevering: Augustus 2001

 


 

Voor het hart van de nieuwe betonmortelcentrale aan de Binckhorstkade te den Haag is door Fabriton gekozen voor een krachtige FEJMERT FP-3-RM Turbo menger,  aangedreven door twee elektromotoren van 75 kW elk! De door Machinefabriek Drakenburgh uit Leiden ontworpen en gebouwde installatie is uitgevoerd met een bypass voor het grind (grind buitenom), zodat er 5 m3 charges betonmortel in één keer geproduceerd kunnen worden. Met 30 charges per uur wordt zo een productie capaciteit van 150 m3 betonmortel per uur gerealiseerd. Voor de afhalers of voor speciale producten, als ook het grind door de menger wordt geleid, worden charges van 3 m3 gereed product gemengd.

 

 

Op de tekening is de bypass te zien waarmee het zand en het grind gecontroleerd de menger cq de truckmixer in gelost worden. Op verzoek van Fabriton zijn de bodem en de buitenwand van de mengkuip bekleed met keramische tegels. Eerder was dit naar volle tevredenheid gedaan bij de beide Fejmert mengers van Wolst te Dordrecht. In combinatie met de polyurethaan schoepen en schrapers is de slijtage hierdoor minimaal, en zal naar verwachting de eerstkomende 10 jaar geen vervanging van de mengkuipbekleding nodig zijn!

 

 

 

 

 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...