Image1\ 3rd image
Home Projecten 2001/1 Zinda menger Albeton Amsterdam

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2001/1 Zinda menger Albeton Amsterdam

 

 

 

Opdrachtgever: Albeton Algemene Betonmaatschappij B.V.

Project: Revisie ZINDA 6000R omkeertrommel menger

Oplevering: Januari 2001

 


 

Na vele jaren van intensieve productie is de 6 m3 ZINDA omkeertrommel menger bij Albeton te Amsterdam nodig aan een revisie toe. Allereerst worden de rubber aandrijfbanden vernieuwd. En vervolgens is het de beurt aan de mengtrommel. Deze moet in korte tijd worden vervangen voor een nieuwe Mk2 trommel om geen stilstand te hebben. Oude er uit, nieuwe er in. Onder winterse omstandigheden is deze operatie rond de Kerstdagen uitgevoerd, zodat er in het nieuwe jaar weer kan worden geproduceerd.

 

 

Als laatste stap wordt vervolgens de elektrische aandrijving onder handen genomen. De oude sleepring-anker motoren met voorschakel weerstanden worden vervangen door moderne korsluit-anker draaistroom motoren met frequentie regeling. Grote voordelen van een menger-aandrijving met frequentie-regeling zijn het lagere energieverbruik, de verminderde mechanische belasting en het traploos kunnen regelen van de omloopsnelheid van de mengtrommel.

 

 

In overleg met Albeton is gekozen voor een besturingskast met twee 75 kW regelaars van Control Techniques, zodat in geval van calamiteiten met één regelaar toch met een beperkte capaciteit kan worden doorgewerkt. Zinda gebruikt al jaren regelaars van Control Techniques, welke inmiddels bewezen hebben betrouwbaar en geschikt voor de job te zijn.

 

 

 

 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...