Image1\ 3rd image
Home Projecten 2004/3 Renovatie "BEMOG" te Enkhuizen

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2004/3 Renovatie "BEMOG" te Enkhuizen

 

 

 

Opdrachtgever: Machinefabriek Drakenburgh B.V.

Project: Renovatie betonmortelcentrale B.V. Betonmortelgroep Hoorn "BEMOG" te Enkhuizen

Oplevering: September 2004

 

 


 

 

De betonmortelcentrale van B.V. Betonmortelgroep Hoorn “BEMOG” op de locatie Enkhuizen is hard aan een renovatie toe. Niet alleen de dagbunkers met de grondstoffen trechters zijn versleten, maar ook de oude menger moet nodig worden vervangen. Daarom is besloten voor een grondige verbouwing van het gehele menggebouw, waarbij eigenlijk alleen de buitenwanden zijn blijven staan. Gekozen is voor een FEJMERT FP-3-RM dwangmenger voor 3 m3 charges gemengde beton. Om zo weinig mogelijk stilstand te ondervinden, is de gehele ‘operatie’ in de bouwvak periode uitgevoerd.

 

 

De renovatie wordt uitgevoerd door Machinefabriek Drakenburgh B.V. uit Leiden. Vanwege breedte bepalende beperkingen tijdens het transport, wordt het mengertype FP-3-RM per as in delen aangeleverd, waarna hij op een vlakke vloer op lokatie in elkaar wordt gezet. De nieuwe menger is vervolgens samen met de uitloop-trechter compleet voor-gemonteerd per schip naar Enkhuizen gebracht. Nadat het menggebouw volledig ‘leeg’ gemaakt is, wordt de nieuwe vloer met menger en al van onderen af in de centrale gehesen en afgemonteerd. Daarna volgen de nieuwe weegschalen, het stof-filter, etc. en tenslotte de nieuwe dagbunkers.

 

 

Met de ‘grind-buitenom’ poot en het vergroten van de weegschalen voor zand, grind, cement en water, kunnen nu charges voor 5 m3 betonmortel worden afgewogen en gemengd. Hiermee is de gerenoveerde betonmortel centrale in staat 120 m3 betonmortel per uur af te leveren!

 

 

 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...