Image1\ 3rd image
Home Projecten 2004/1 Levering BIBKO installatie te Gouda

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2004/1 Levering BIBKO installatie te Gouda

 

 

 

Opdrachtgever: Goudse Betonmortelcentrale B.V.

Project: Levering BIBKO ComTec recycling installatie te Gouda

Oplevering: Februari 2004

 


 

Met 13 eigen truckmixers, 4 betonpompen en 3 mixerpompen behoort de Goudse Betonmortel Centrale B.V. zeker tot de grotere betoncentrales van Nederland. Om hier goed te kunnen functioneren moest daarom ook de recycling installatie groot worden. Mede om deze reden is gekozen voor een BIBKO ComTec recycling installatie met een 7,5 meter lange doseerbuffer en een 120 m3 bekken voor de opslag van slibwater! Er kunnen nu 3 truckmixers en één pomp tegelijk worden schoongemaakt.

 

De beton- en mixerpompen hebben een eigen ruim bemeten losinrichting. Met één druk op de knop start de machinist de installatie, en kan hij zijn restmateriaal boven het rooster lossen. De mixerpompen kunnen via de eigen galg direct spoelwater innemen. Maar ook de laborant kan hier prima met de kruiwagen zijn betonresten in kwijt. Zelfs het terrein schoon achter laten is een koud kunstje!

 

 

De 7,5 meter lange doseer-buffer biedt ruim plaats aan 3 truckmixers, welke tegelijk kunnen spoelen. Elke plek heeft een eigen spoelgalg, en de auto’s worden gespoeld met circa 800 liter slibwater. Ook vanaf hier wordt de installatie met slechts één drukknop gestart, waarna de doseerbuffer het rest- en spoelmateriaal met precies de gewenste capaciteit, 30 m3/hr, in de wasmachine doseert. Het uitgewassen zand en grind wordt dmv een elektrische zeef gescheiden, en samen met het slibwater volledig hergebruikt voor de productie van nieuwe betonmortel.

 

Attachments:
Download this file (2004-1 GBC Bibko.pdf)downloaden als pdf[ ]1427 Kb
 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...