Image1\ 3rd image
Home Projecten 2004/2 Uitwasschroef Voorbij te Amsterdam

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

2004/2 Uitwasschroef Voorbij te Amsterdam

 

 

Opdrachtgever: Rotonde International B.V.

Project: Nieuwbouw betonwarenfabriek Voorbij Prefab Beton B.V. te Amsterdam

Oplevering: Februari 2004

 

 


 

 

In het westelijk havengebied van Amsterdam is door Rotonde International BV uit Delden een imposante mengerij gebouwd voor de nieuwe betonfabriek van Voorbij Prefab Beton B.V. Op deze 120.000 m2 tellende locatie, waar hoofdzakelijk heipalen en betonnen wanden worden geproduceerd, is een supermoderne installatie met twee tegenstroom mengers neergezet voor een productie capaciteit tot 140 m3 beton per uur!

 

 

Voor het recyclen van het restmateriaal, het spoelwater van de beide mengers, de vier betonkubels en de twee betonverdelers, evenals de eventuele mismengsels, is gekozen voor een BIBKO recycling installatie met een RWS schroefuitwasser. Op de foto is te zien hoe tijdens de bouw van de fabriek de schroefuitwasser in het slibwater-voorraadbekken is gemonteerd. Op deze manier is een compact geheel gerealiseerd. Het roerwerk zorgt er voor dat de vaste delen in het slibwater niet neerslaan. Via een extra transportband wordt het uitgewassen toeslagmateriaal afgevoerd en in de materiaalbox gestort. Zowel het slibwater als het zand/grind worden in de productie hergebruikt.

 

 

Vanuit een tweetal spoelplaatsen waar de betonverdelers hun restmateriaal lossen, wordt dit naar een betonnen pompput geleid. Van hier uit wordt het restmateriaal inclusief het grind met een speciale dompelpomp naar de RWS uitwasschroef verpompt.

 

 

 

Nieuws

FEJMERT produceert 2000ste menger! 22-09-2015

 

Met enige trots maakt de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB bekend te zijn gestart met de bouw van hun 2000ste dwangmenger, na de start van het bedrijf in 1953.

 

Lees meer...
 
nieuwe FEJMERT overzichtsfolder 28-05-2015

 

De nieuwe Fejmert overzichtsfolder van de Zweedse menger producent Fejmert Mixer AB staat nu online op onze website. Hierin nu ook aandacht voor de nieuwe FPM tegenstroom mengers.

 

Lees meer...
 
FEJMERT News #2 2014 5-11-2014

 

De nieuwe Fejmert News #2 2014 is nu te downloaden van de Zinda website. Daarin de volgende nieuws items:

 

Lees meer...