Image1\ 3rd image
Home Nieuws archief Gebruikte Fejmert FP-2,5-RM dwangmenger 13-05-2011

Welkom op de website van Zinda B.V.

 

Zinda B.V. is leverancier van de Zinda omkeertrommel mengers, de Zweedse Fejmert dwangmengers en de Duitse Bibko recycling installaties voor de Nederlandse betonindustrie.

 

Daarnaast verlenen wij service en onderhoud tbv de door ons geleverde installaties.

 

Gebruikte Fejmert FP-2,5-RM dwangmenger 13-05-2011

 

Uit voorraad leverbaar: een FEJMERT dwangmenger type FP-2,5-RM. Deze menger met bouwjaar 1996 heeft slechts 8 jaar gedraaid, en is in 2004 volledig gereserveerd. Daarna is hij niet meer gebruikt en verkeert hij in nieuwstaat!

 

 

 

De aangeboden 3750 liter (2,5 m3 gereed product) Fejmert dwangmenger met serienummer FB-3462 is in 1996 aangekocht door ABB Flägt Industri AB tbv de bouw van een afvalverwerkingsinstallatie (AVI-Twente) te Hengelo. Deze installatie heeft tot 2004 gedraaid voor de verwerking van vliegas. Na het stopzetten van dit proces is de menger opgekocht, en vervolgens geheel gereviseerd en voorzien van veel nieuwe delen.

 

 

       

 

 

Oa de volgende werkzaamheden zijn uitgevoerd bij de renovatie:

• Alle stalen delen zijn gezandstraald en voorzien van een primer. Aan de buitenkant is de menger gespoten in de standaard rood/blauwe kleur.

• Van alle mengarmen is de veerbehuizing vernieuwd, inclusief stalen schoepen, binnen- en buitenschraper, losversneller en slijtringen van de losklep.

• Er is een compleet nieuw hogedruk Quick Cleaning systeem gemonteerd, met vaste en roterende spuitnozzles. Levering exclusief hogedruk pomp.

• De mengkuip is bekleed met de originele Hardox binnenbekleding. Het resultaat van het vermengen van vliegas is zichtbaar, maar in dikte zijn de platen weinig gesleten.

• De grote Atlas Copco luchtcilinder is voorzien van een nieuwe piston en nieuwe afdichtingen. Er zijn 5 positie schakelaars gemonteerd. Het nieuwe 5/2 elektro-pneumatische stuurventiel 230 volt is beschermd geplaatst in een kast.